(073) 599 2177

Home Projecten Delftland golfbaan

Projecten

Golfbaan Delftland

Op een deel van de Golfbaan Delftland hebben we lichtmasten geplaatst. Dankzij deze masten kan de speeltijd op de baan in de donkere wintermaanden worden verlengd.

De hoge waterstanden en de ondergrond van veen was geen goede combinatie om lichtmasten op traditionele wijze te plaatsen. Als oplossing is er door Firefly een manier bedacht om de lichtmasten te plaatsen in stalen buizen met een voetplaat als fundering.

Locatie: Golfbaan Delftland Opdrachtgever: Firefly

Onze werkwijze van fundament tot mast

We hebben de stalen buizen met boren aangebracht. In deze buizen worden de masten geplaatst en aangevuld met zand. Het plaatsen van de lichtmasten is gerealiseerd zonder de armaturen. Vervolgens kwamen de klimploegen om deze te plaatsen.

Speciale voertuigen voor de golfbaan

Met speciale voertuigen en de zelf ontworpen transport-kar voor de lichtmasten hebben we alle posities kunnen bereiken en plaatsen zonder dat de golfbaan beschadigd is geraakt.

Overal waar we konden komen via de rough (hoge beplanting) hoefden we geen rijplaten te leggen. Met speciale voertuigen konden we over de rough rijden om al het materieel en materiaal te transporteren. Op de locatie waar de mastposities ontworpen waren, hebben we rijplaten gelegd voor zowel opstellocatie als voor het neer leggen van de ontgraven grond. Dit project was een succes en samen met onze opdrachtgever wordt er onderzocht om dit verder uit te rollen. 

Details project

Onze bijdrage

15 stalen buizen met een voetplaat van 3,5 meter lang met een diameter van 406 mm en een dikte van 6,3 mm.

stalen buizen met een voetplaat

15