Over Jan Lokhoff

De reisbranche is de dubbeldikke rode draad in mijn lange journalistieke carrière. Bekend van Reisrevue en TravMagazine en tal van travel (tech) events.
Op deze site als travelwriter terug naar de basis en voor een consult beschikbaar.

De ANVR liep als 1-jarige nog in de luiers toen ik als journalist van start ging bij het toenmalige reisvakblad ‘d i t’ van Wim Freni. Piepklein, maar wel monopolist. Toeristiek was net geboren en de KLM veegde alle grote touroperators op een hoop naar Holland International. Veel geleerd en gereisd en in 1982 klaar voor de doop van Reisrevue, dat decennia lang de toon zette als grootste reisvakblad met tientallen events per jaar. Reisrevue maakte ook collega’s groot: Paul Eldering, Gerdri ten Dolle, Titia Voute, Carla Overduin en Theo de Reus, stuk voor stuk (bij)dragers aan het succes, vooral Paul.

Is de rest geschiedenis? Nee, zeker niet. Met veel plezier ga ik nu weer schrijven.

Op deze site bundel ik mijn kennis en ervaring in commentaren en bespiegelingen. Steeds met de blik gericht op de hectische situatie van nu, met de lessen uit het verleden in de bagage en bovenal gericht op – wat de ANVR zo mooi noemt – ‘Travel Tomorrow’. Mijn missie? Om u aan het denken te zetten over wat anders kan, beter kan of zelfs beter moet. Dagelijks beschreven op mijn website en wekelijks gebundeld in mijn nieuwsbrief.