Soms is het nieuws verpletterend. Mieke Bosman, collega van het allereerste uur bij Reisrevue en vooral bekend als pr-vrouw in de reisbranche, mailde mij gisteren dat ze ongeneeslijk ziek is. Een griepje begin december en vlak voor 2017 het vreselijkste bericht dat een mens kan ontvangen. Mieke maakte meteen de keuze te stoppen met werken en hoopt met medicatie op tijd en kwaliteit. Volgende week start het behandelprogramma. Ik citeer uit haar mail:

 

‘De wereld is ineens erg klein geworden nu de horizon is verschoven. Overigens niet minder de moeite waard. Op Nieuwjaarsdag kon ik mijn kleindochter Manou, kleinkind nr. 2, in mijn armen houden. Ik hoef niet zo nodig op inhaal-reis, want mijn hoofd is een cinema met vele, vele films van mooie reizen naar alle uithoeken van de wereld. Mede dankzij mijn reportages voor Reisrevue (1981-1990) en later de persreizen die ik organiseerde voor Jamaica Tourist Board, de verkeersbureaus van Zweden en Noorwegen, NS International, Alled Domecq, De Vakantiekrant, Adam & Eve Hotel en vele andere opdrachtgevers.’

 

Reisrevue start

Mieke stapte de journalistiek in bij de start van Reisrevue (1981), de voorloper van TravMagazine. Ze viel meteen op met originele teksten en creatieve input. Ze voelde perfect aan wat de belangrijkste lezersgroep – balie-employés werden reisverkopers toen nog genoemd – graag in hun nieuwe vakblad wilde zien. Ook in de public relations ontpopte Mieke zich als een tomeloos energieke vakvrouw met ongeëvenaard creatieve ideeën. Mieke realistisch:

 

‘Wat de toekomst brengt, is een groot vraagteken. Duidelijk is wel dat onbezorgd plannen maken er niet meer bij is. Evenals de illusie dat je de regie in eigen hand hebt.’

 

Afscheid

Gestopt met werken, neemt Mieke met dit bericht afscheid van al haar vrienden, collega’s en bevriende relaties in de reisbranche. Ze gaat haar dochter Linda helpen met haar huwelijksfeest dit voorjaar en heeft nu veel tijd voor haar hobby’s: schilderen, schrijven en golfen. Reacties zal zij zeker op prijs stellen. Die kunnen het beste per email: info@miekebosman-pr.nl.

Author

Write A Comment