Regeringspartij ChristenUnie gaat het kabinetsvoornemen blokkeren om Lelystad Airport volgend jaar in gebruik te nemen. Niet nodig, want het is een stuk stiller geworden op Schiphol, stelt de partij. Daar kan ik me nog iets bij voorstellen, maar ik val bijna van mijn stoel als Kamerlid Bruins het volgende argument gebruikt: ‘Men vliegt zes keer per jaar naar Ibiza, dat is toch niet normaal?’. Waar bemoeit die man zich mee?

Misschien mogen we zelf uitmaken hoe vaak we een vakantiebreak maken? Een kort vluchtje is toch net zoiets als de bus pakken. Je zal maar een tweede huis hebben bezitten in Spanje.

Laten we maar hopen dat tweede huis-bezitters en citybreakers hun vluchtjes naar zon en stad niet zien als een echte vakantie, want dan horen ze niet bij tweederde van de bevolking die hun zomervakantieplannen voor 2020 hebben laten vallen, zoals blijkt uit een groot onderzoek van het TV-programma EenVandaag onder 29.000 personen. Van die een derde die nog wel op vakantie wil gaan komende zomer zegt trouwens 42 procent in eigen land te blijven. Daar word je ook niet echt blij van, want de meesten zullen die vakantie direct boeken.

Hoopgevender is het bericht vandaag dat de Erasmus Universiteit een vaccin heeft ontwikkeld tegen corona en samenwerking zoekt met een Amerikaanse farmaceut om dat te gaan produceren. Dat zal nog wel even duren, maar het geeft de burger moed, zeker ook dat het een Nederlandse wereldprimeur is en we toch mogen hopen dat wij daar dan ook als eerste gebruik van zullen kunnen maken.

In China schijnt men ook ver te zijn met de ontwikkeling van een vaccin. Zou een vaccin de redding kunnen zijn voor de reis- en luchtvaartbranche, hier en in de wereld? Kom maar op met die prik…

jan@lokhoff.nl

Author

4 Comments

 1. Inderdaad, wat een bespottelijke bemoeienis. Twee keer per zondag naar de kerk is waarschijnlijk wel normaal. Beter dan het zich bezighouden met de “Sodom en Gomorra- keuze” van de consument.

 2. Jan, je geeft de uitspraken niet goed weer en het lijkt alsof je het ook uit de context haalt. Deze meneer zegt: “Er is niets mis mee als je naar je geëmigreerde kinderen in Australië wilt vliegen. Vijf keer per jaar voor 29 euro naar Ibiza, gewoon omdat het kan? Sorry.”
  En ik denk dat het signaal dat hij wil afgeven is dat het hele uitgeklede en belachelijk laag geprijsde vliegproduct met zijn belasting vwb milieu niet meer van deze tijd is.

  • Marco, dat is geen uitspraak, maar een citaat uit de recente ‘Luchtvaartnotitie’ van de CU.

 3. Jan
  Er zijn al meer dan 10 corona vaccines die nu al op proefpersonen getest worden.
  Van de 140 wereldwijde pogingen om het vaccin te ontwikkelen.
  Ik ga er nog steeds van uit dat het eerste werkende vaccin voor 01 september dit jaar op de markt komt. Maar waarschijnlijk alleen voor de mensen die er flink voor kunnen/willen betalen.

Write A Comment