Er is in politiek Den Haag iets rechtgezet. De beroepsgroep zelfstandige reisadviseur (ZRA) is niet meer onderbelicht. Hij staat nu vol in de schijnwerpers van het kabinet, nadat drie zelfstandigen vorige week de stoute wandelschoenen aantrokken voor een ‘aandachtmars’ naar het Binnenhof. Onderweg veel publiciteit en als klap op de vuurpijl raakten ze in Den Haag hun petitie met duizenden handtekeningen kwijt aan minister van Financiën Wopke Hoestra, die net uit de Ministerraad kwam.

De redder van de KLM beloofde de noodkreet van de drie ZRA’s persoonlijk door te geven aan zijn CDA-collega Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken. Ook minister van Sociale zaken, Wouter Koolmees (D66) luisterde aandachtig, wat ook gold voor Tweede Kamerlid en kandidaat lijsttrekker Martijn van Helvert (CDA).

Eindelijk speciale aandacht voor de ruim duizend (zelfstandige) reisadviseur als zwaar getroffen slachtoffers van corona. En dat hebben ze te danken aan de bedevaart van Jeroen ’t Hart (Mijn Reiskennis), Bram Beurskens (TravelCounsellors) en Terry van den Berg (The Travel Club).

Hulde voor dit wandeltrio dat goed getimed na een voettocht van Tilburg naar Den Haag politieke kopstukken wist te overtuigen van hun bijna fatale economische schade en het vele onbetaalde werk voor gedupeerde klanten met grote financiële gevolgen voor deze hardwerkende zelfstandige ondernemers. Het zou top zijn als de ANVR deze (indirecte) ‘leden’ ondersteunt bij de follow-up van hun lovenswaardige actie.

Graag nodig ik je uit het Facebook actieverslag van Terry van den Berg te lezen.

jan@lokhoff.nl

 

Author

1 Comment

  1. Zeer veel respect voor deze mannen die opkomen voor alle ZRA’s! Nu nog ‘even’ doorlopen naar omroep Max, NPO1 en Beau dan staan we helemaal in de schijnwerpers en snapt politiek Den Haag dat wij niet verloren mogen gaan !

Write A Comment