Ik ben naarstig op zoek naar een tweedehands Fiatje 500 als stadswagentje en ga binnenkort verhuizen, dus ook op zoek naar een verhuizer. En dat is simpel tegenwoordig. Wat moet een mens anno 21e eeuw zonder Google? En wat zonder platforms? Op zoek naar een smartphone, een zorgverzekeraar, een nieuwe woning en noem maar op, platforms helpen je bij de keuze.

Ook in mijn geval dit keer. Geef verhuizen als zoekopdracht en je kan meteen kiezen uit een aantal platforms, die duidelijk het affiliatemodel hanteren. Tik je ‘van-naar’ verhuisroute in een venster en je krijgt 6 offertes. Eentje kwam per mail binnen, de anderen vroegen of ze eerst even langs konden komen. Binnen een paar dagen ontving ik drie offertes om uit te kiezen. Perfect geregeld.

Voor het autootje stuit ik via Google direct op tal van bekende platforms als Autotrack, Autoscout en Autoweek, je kent ze vast wel. Opvallendste voor mij op het eerste scherm naast de ANWB is ViaBovag, die naam ademt garantievertrouwen uit, onder die naam verwacht je geen kneushandelaren. Ik kies daarvoor. Het aanbod Fiatjes is gigantisch.

Natuurlijk trek ik dan parallellen met de reisbranche. Al eerder suggereerde ik een ‘ViaANVR’ platform dat niets anders hoeft te doen dan via een snelle bestemmings- en profielselectie links naar websites van leden voor te schotelen. De extreem hoge naamsbekendheid van de ANVR garandeert succes.

Maar de ANVR-leden kennende zie ik een ‘via’ niet van de grond komen, ook niet nu de ANWB met haar vertrouwde naam sinds kort met ‘Reisopmaat’ is begonnen. Wellicht is het wel een idee voor de VvKR, waarvan de leden een specialistisch product aanbieden en best wat meer landelijke bekendheid kunnen gebruiken.

Een met goede marketing omringde ViaVvKR zou een prima instrument zijn voor de 10-jarige brancheorganisatie om niet alleen de naamsbekendheid verder te vergroten maar ook om leden aan meer klandizie van buiten hun gebruikelijke ‘territorium’ te helpen.

jan@lokhoff.nl

Reacties? Graag. Wel met vermelding van de volledige naam. Anonieme reacties worden verwijderd.

Author

Write A Comment