Niet dat ik verwacht dat de consument straks massaal kortingen gaat vragen, maar hij zou er zomaar toe worden aangespoord door de discounts die nu alweer om zijn oren vliegen. 100 Euro van de prijs af is alweer normaal, terwijl het ‘nieuwe normaal’ nog niet eens begonnen is. Jammer dat de eerste echte reclamecampagnes sinds maanden meteen weer naar het prijswapen grijpen.

Hoe het ‘nieuwe normaal’ er uit gaat zien, is sowieso nog een vraag. Wie wordt niet gek van al die controversiële coronamaatregelen van de regering en RIVM. Nederlanders worden er zelfs opstandig van, zeker de jongeren. Wel naar de bouwmarkt en overvolle winkelstraten, maar niet naar restaurants en theaters waar protocollen besmettingsgevaar voorkomen. De Horeca is het helemaal zat en verkondigt half januari gewoon open te gaan, ook als het kabinet dat dan nog steeds verbiedt.

Vakanties hebben in Den Haag geen prioriteit. Ook naar gele bestemmingen wordt geadviseerd niet te gaan. Ondanks alle ellende gaat de vliegtaks volgend jaar gewoon door. Hij wordt zelfs al verhoogd voor die ingaat…

Voorsorterend op de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021, zetten veel partijen hun beste groene beentje voor en willen ze hun handen niet vuil maken aan het milieu. Het is heel populair onder politici om vluchten te ontmoedigen en voor Europese trips de trein te promoten. Doet het goed in verkiezingscampagnes en niemand wil ervan weten dat de trein bij vertrek vanuit uit ons land er nog helemaal niet klaar voor is met uitzondering van Londen, Brussel en Parijs. Bereid je maar voor dat de komende maanden in de politiek voornamelijk negatief over vakanties en reizen wordt gesproken.

Niet alleen door politici. Ook het RIVM maakt zich er schuldig aan. Afgelopen zaterdag de cabaretkwis ‘Even tot hier’ gezien? Voor het antwoord op de vraag waarom eind oktober het aantal besmettingen zo kelderde, volgde een citaat van dat instituut: ‘Door de herfstvakantie, want daarin wordt er natuurlijk minder gereisd’. Dankjewel RIVM, strooi maar lekker zout in onze wonden. Eerder vergaloppeerde premier Rutte zich al door op een live persconferentie op te roepen geen vakanties voor 2021 te boeken.

Over opstandig gesproken. Zwitserland en Oostenrijk houden hun pistes deze winter open tegen het advies van de Europese Unie in. Duitsland, Italië en Frankrijk doen de liften wel op slot. Leg in die situatie het waarom aan je klanten maar eens uit. Als ze al boeken tenminste…

jan@lokhoff.nl

Author

3 Comments

  1. Ken je die mop al van die klant die in mei 2021 met de trein naar Bilbao wilde gaan? Er was geen dienstregeling! Je kunt maar 3 maanden van te voren boeken. En er is trouwens ook geen fatsoenlijk boekingssysteem dus je kunt het ook niet vinden.
    Ken je die mop al van die klant die in januari 2021 met de trein naar Bilbao wilde gaan? Hij is 20 uur onderweg en rijdt via Barcelona naar Bilbao.Terwijl Bilbao een uurtje achter Biarritz (TGV-station) ligt.
    Oh nee, sorry, dit is helemaal geen mop, dit is echt zo!
    Kortom, treinvervoer moeten we misschien maar gewoon overslaan als alternatief voor vliegen want ik denk dat de hyperloop van Elon Musk nog eerder klaar is dan dat het Europese treinverkeer op orde is gebracht.

Write A Comment