Het verbaast me eigenlijk dat er niet een paar slimme studenten een bedrijfje zijn gestart met als service om op Schiphol voor vakantiegangers in de rij te gaan staan. Ik denk dat mensen in de rij gaan staan om enthousiast van die wachtservice gebruik te maken…

Waarom zou een touroperator of reisagent dat niet als optie bij de boeking aanbieden? Voor 100 euro per persoon, bijvoorbeeld?

Nou hoor ik alle bezwaren al, maar denk even out of the box. Bovendien zijn er tal van voorbeelden van soortgelijke diensten. Ik noem valet parking of BOB-service. Ik was jaren geleden een van de eerste klanten van Rent A Bob. Je bestelde een student om je na een diner bij een restaurant te komen ophalen, je werd in de eigen auto naar huis gereden en betaalde daarvoor ongeveer het bedrag dat je anders aan een taxi kwijt zou zijn. In mijn geval vaak van Amsterdam naar Almere zo’n 65 euro.

Voorbeelden dichter bij huis zijn er natuurlijk ook. Schiphol kent de Privium-service. Op haar site schrijft ze daarover: Vliegt u regelmatig vanaf Schiphol? Met een Privium lidmaatschap haalt u meer uit uw kostbare tijd. Vooraan parkeren, vliegensvlug door de controles, relaxen in de exclusieve Privium Lounges en meer. Het maakt niet uit met welke luchtvaartmaatschappij of in welke klasse u reist, u kunt altijd gebruik maken van de Privium voordelen. Deze elitaire service kost slechts een paar honderd euro per jaar.

Ook lees ik op de site dat de belangstelling zo groot is sinds de chaos op Schiphol, dat er een ledenstop moest worden ingevoerd tot 1 juli. Je kunt je nu alleen nog maar op een wachtlijst laten zetten. Datzelfde geldt voor de nog exclusievere VIP-service, waarbij je alles qua inchecken, paspoortcontrole en securitycheck uit handen wordt genomen en je met een limo naar het vliegtuig wordt gebracht… Wil je zo met z’n tweeën in de watten worden gelegd dan betaal je daarvoor per keer ongeveer 700 euro.

Speciale arrangementen om drukte en gedoe op Schiphol te ontlopen zijn de luchthaven dus niet vreemd. De vraag is natuurlijk of een student voor mij in de rij mag gaan staan? Zo niet, dan vraag ik het mijn zoon wel…

jan@lokhoff.nl

Reacties? Graag. Wel met vermelding van de volledige naam.Author

Write A Comment