Hij kwam afgelopen donderdag aan de late kant binnen op de ANVR/Schiphol BBQ, maar Hans Mosselman bracht het beste nieuws van de avond: “Het gaat uitstekend met SolFly”.

Na het rampjaar 2015, ga je doorbreken?
“Ja, we draaien erg goed, Reisbureaus weten me opeens massaal te vinden. Ons product is uitstekend en zeer concurrerend geprijsd, maar toch is mijn marge om van te smullen.”

Geen eigen charters meer Hans?
“Klopt. Aan de ene kant is het jammer want qua inkoop en yield-management had ik hier unieke expertise. Anderzijds zie ik ook wel dat de markt tegenwoordig vooral vraagt om flexibiliteit, vertrekken vanaf de regio en voor short-haul de allergoedkoopste vluchten. Onze vliegmodule biedt hiervoor alle mogelijkheden en met heel wat minder risico dan ik gewend was…”

Veel vliegtouroperatos kiezen voor massa, beperkte service en beddenbanken. Jij niet.
“Ik geloof daar niet in. Uiteindelijk draait het om de kwaliteit van de content, product en service. Wij zullen zeker ons product uitbreiden, wellicht ook met externe technische koppelingen. Maar altijd met beleid en bewust. Ik ben er trots op alle accommodaties te kennen.”

Ben je aan je tweede Sudtours bezig?
“Haha, nee dat duurt nog wel even. In de toptijd draaide ik daarmee een omzet van ruim 200 miljoen gulden.”

Klopt het dat je ooit een bod kreeg van Neckermann op Sudtours van bijna 100 miljoen gulden?
“Ja, om en nabij. Maar ik heb het niet verkocht toen.”

Waarom niet?
“Ik kon geen afscheid nemen van mijn mensen. Ik moest na de handtekening meteen de sleutels inleveren.”

Je bent nu toch wel miljonair, mag ik hopen?
“Maak je om mij maar niet ongerust, Jan.”

Melden zich nu alweer kopers?
“Ja, twee zelfs en niet de kleinsten, maar ik ga SolFly eerst groot maken. Wacht maar als Holland International van de markt is wat er dan gaat gebeuren. Ik zie nu nog reisbureaus met alle schappen vol Hint-gidsen. Belachelijk, toch?”

Aantal passagiers eind 2016?
“Ik denk meer dan 10.000.”

Author

Write A Comment