De dagvaarding tegen PGB, Reiswerk Pensioenen en De Nederlandsche Bank staat op een haar na klaar en zal binnen nu en een week worden ‘betekend’. Daarmee komt er een eind aan een lange voorbereiding op weg naar hopelijk een stukje gerechtigheid, nadat door de overgang van Reiswerk Pensioenen naar PGB 18,18% (dan wel 9,09% voor 60-jarigen en ouder) van de pensioenaanspraken werd ingehouden.

Inmiddels hebben zich ruim 820 collega’s, ex-collega’s en reeds gepensioneerde collega’s gemeld bij hun rechtsbijstandsverzekeraar dan wel als niet-verzekerde bij initiatiefnemer Hans van Pruissen.

‘Het werd even een organisatorische mallemolen, toen er sprake was van het oprichten van een stichting om de belangen te behartigen. Maar het liep niet zoals we wilden, en uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt om zelf direct zaken te doen met GMW advocaten, dat uiteindelijk ook overeenstemming bereikte met de verzekeraars. Daarmee is er nu schot in de zaak gekomen’ laat Van Pruissen ons weten.

‘Ik heb bij De Nederlandsche Bank inzage afgedwongen in de totstandkoming van de overgang van Reiswerk Pensioenen naar PGB. Dat heeft Reiswerk Pensioenen geprobeerd tegen te houden via de rechter, maar dat is alsnog ingetrokken. Onze advocaat gaat daarom de stukken bestuderen om te zien wat zich achter de schermen heeft afgespeeld. We denken dat hier waardevolle informatie uit te halen valt. Voor de recent aangemelde niet-verzekerden moeten we nog een eerste betaling gaan regelen, maar dan houdt het echt even op.’

‘Omdat het administratief een probleem gaat worden als de aanmeldingen maar blíjven binnenkomen, is er nu een harde deadline gesteld: 8 juni 2022 is de laatste dag waarop je als niet-verzekerde ingeschreven kunt worden als deelnemer aan het proces. Ook bij de verzekeringsmaatschappijen gaat de rem er nu op. Dat betekent dat je als de wiedeweerga met je verzekeraar moet gaan bellen om alsnog mee aan te schuiven’, aldus Van Pruissen.

De zaak gaat dus beginnen. Zodra er een planning bekend is, zullen deelnemers door hun verzekeraar respectievelijk Van Pruissen op de hoogte worden gehouden. Aanmelden kan dus nog maar heel eventjes (reispensioen@ziggo.nl).

jan@lokhoff.nl

Reacties? Graag. Wel met vermelding van de volledige naam.


Author

1 Comment

 1. Jan Lokhoff Antwoorden

  Ik ben in DEZE zaak geen belanghebbende maar zit wel op het puntje van m’n stoel want WEL slachtoffer van de overgang van Campagne naar PGB

  waarbij wij 17,8% konden inleveren in 2013-2014.

  Campagne kon het door de achterlijke opgedrongen rekenrente niet meer redden financieel en werd geliquideerd tenslotte. In 2007 was onze LAATSTE indexering.

  Allemaal achter onze ruggen om gebeurd en voor voldongen feiten geplaatst want ze waren in 2012 al met elkaar in gesprek zo bleek later.

  Uiteraard hebben we ons beklaagd en kregen hetzelfde antwoord als uw gedupeerde bestolen cliënten. Niet PGB maar de wederpartij heeft de korting toegepast.

  Uiteraard het was immers de voorwaarde om over te stappen/geheveld te worden.

  Ik wens u/uw kantoor de wereld aan succes en hoop op/duim voor een goede afloop.

  Met vriendelijke groeten,

  Maya Oosterhoff

  Leopard Leap Lodge

Write A Comment