Travel Clubster Petra Hermans uit Haarlem inviteerde mij. Op haar beurt werd zij attent gemaakt op Clubhouse door voornaamgenoot Petra Kok van TUI. Clubhouse? Dat is een nieuwe app op het sociaal medium die zich onderscheidt van alle andere op het rijke social platform, omdat het compleet audio-based is. De app is voorlopig alleen nog maar op een iPhone te downloaden.

Iemand start een ‘room’ op Clubhouse en nodigt dan mensen uit zich in te tekenen. Je kunt tijden afspreken om virtueel bijeen te komen en dan gesprekken voeren of luisteren naar wat de anderen tegen elkaar zeggen in de room. Ik zie het zelf als een live podcast, die desgewenst interactief is met luisteraars.

Petra Hermans ziet Clubhouse als een mooie tool om met collega’s uit de branche te brainstormen over actuele onderwerpen. Bijvoorbeeld wat de corona crisis ons oplevert aan innovatieve veranderingen, hoe we beter kunnen inspelen op de verduurzaming van de reiswereld, of op welke manier je in de lockdown functioneel, dus profijtelijk in contact kan blijven met je klantenkring. Wil je daar niet over meediscussiëren, dan kan het nog steeds interessant zijn louter als toehoorder deel te nemen.

In Duitsland is Clubhouse al redelijk ingeburgerd. Petra Kok raakte enthousiast over de nieuwe app toen ze vorige week een room deelde met collega’s van TUI. Petra Hermans pikte het op en zo ging het balletje rollen. Vrijdagmiddag 29 januari ging om 2 uur de eerste room-meeting van start. We waren nog maar met z’n vijven, maar de beer lijkt los. Een room-groep kent een sneeuwbaleffect als groeimodel, want deelnemers kunnen elk steeds 2 mensen inviteren.

Komende vrijdag, 5 februari, is de tweede voice-sessie om 14.00 uur. Beste lezer, misschien vind je het leuk om Clubhouse eens uit te testen. Misschien is het wat voor je? Meld je dan aan. Begin maar met Petra een mailtje te sturen dan zal zij je uitnodigen. Het zou helemaal leuk zijn als je meteen een onderwerp voor de voice-groep aandraagt. Wil je nu meteen ingewijde worden, kijk dan naar deze tutorial en in een paar minuten ben je op de hoogte van alle ins en outs en kun je aan de slag!

jan@lokhoff.nl

Author

Write A Comment