Mijn vorige blog over de voornamelijk witte reisbranche met nauwelijks vrouwen aan de top trok meer dan 10.000 lezers op LinkedIn en FaceBook. Daarmee is wel duidelijk dat dit onderwerp ook in de reiswereld leeft en dat is prima. De hele maatschappij is toe aan een aangepaste mindset om wat aan die situatie te doen en daar is onze branche geen uitzondering op. Dat proces is van start gegaan en daar kan niemand tegen zijn.

Lokhoff.nl gaat geen actie voeren. Wel corrigeer ik mezelf door in deze blog de mij inmiddels bekende namen te noemen waar het gaat om zwarte reisprofessionals en vrouwen aan de top in onze sector. Het zijn er nog niet veel, maar dat gaat in de toekomst zeker veranderen.

Misplaatst is het overigens dat sommige lezers mij in de schoenen schuiven dat ik met mijn oproep om de mindset te veranderen impliciet de branche beschuldig van racisme. Dat is absoluut niet het geval. Ik heb er in mijn lange carrière in de Nederlandse reisbranche niet een ontmoet.

Dan het lijstje van gekleurde reispro’s aan de top. Dat is een korte want verder dan de namen van de oprichters van CruiseReizen.nl en Corendon, Faizal Jung Siddiqui en Atilay Uslu, kom ik niet.

Wat vrouwen aan het roer betreft is het rijtje namen een stukje langer. Ik noem ze:  Elske Doets (Doets Reizen), Jeannie Vincent en Martine de Knoop (The Travel Club), Coby van Dongen (De Jong Intra), Marleen van Griensven (Puurenkuur), Marjon Kaper (ANWB Reizen), Milka van Dam (Travel Counsellors), Gerda Klooster (Klooster Reizen) en Marjan Rintel (ex KLM), die binnenkort de Nederlandse Spoorwegen gaat leiden.

Ongetwijfeld is deze opsomming niet volledig, zeker niet waar het vrouwen betreft die naast hun man in de reisretail een onmisbare leidinggevende rol spelen.

Nog een afsluitende zin over corona: minister Blok, zet Turkije svp onmiddellijk op ‘geel’.

jan@lokhoff.nl

Author

Write A Comment