Wat mij betreft een lintje voor Joost Romeijn. De sympathieke oprichter van Sunweb neemt in december na maar liefst 17 jaar afscheid van het ANVR-bestuur, de laatste jaren als vicevoorzitter. Hij startte met de nodige tegenwind want spraakmakers van oldskool reisbureaus vonden het maar niks dat zo’n uitgesproken directseller aan de knoppen van hun belangenbehartiging zat. Hun protesten staken ook de kop op toen ik hem in 2004 mocht uitroepen tot Reismanager van het Jaar. Zijn succes werd hem niet door iedereen gegund en dan prijkte hij opeens ook nog met 120 miljoen euro in de Quote 500…

 

Europa in

Joost heeft trouwens wat met ‘belangen’, want hij acteert ook al jaren als vicevoorzitter van Thuiswinkel.org, de brancheclub voor onlineondernemers. Na de overname van het aloude Sudtours van Hans Mosselman heeft hij de verkoop van een reisagentenmerk uitgetest, maar kwam snel tot de conclusie dat al dat gedoe met de retail zijn ding niet is. Joost heeft dikwijls op het overnamepad gelopen. In 2012 maakt hij wijlen Koen Everink miljonair met de aankoop van het door hem in 2004 opgerichte Eliza was here. Ook in het buitenland deed hij dat. Sunweb is inmiddels in veel Europese landen actief en het hoofdkantoor zetelt in het Btw-loze Zwitserland.

Volgende maand hoopt de ANVR zijn opvolger te hebben gevonden en ook de vacature na het vertrek van René Nieuwmans op te vullen. Die stapt op na zijn switch van Expedia naar Riksja Travel.

 

Aantal vacatures groeit

Ook al groeide de omzet over de afgelopen zomer nog geen 1 procent, toch hoor ik steeds vaker dat het aantal vacatures groeit. Het vinden van nieuw personeel is niet zo makkelijk, ook al omdat vaak ervaring een vereiste voor de (nieuwe) job is en dan kan het niet anders dat er bij een collega weer een ‘gat’ valt…

 

Hoe doet deze top 5 het?

Benieuwd hoe een paar grote zoekers dat op hun site doen? Ik verzamelde vijf links en dan zie je dat ook voor die schermen ‘beleving’ zomaar het verschil maakt bij een eerste contact. Ranking de starts: de bovenste van D-rt vind ik de beste, die van Sunweb de minste.

https://www.werkenbijd-rtgroep.nl/

https://werkenbijtui.nl/

https://info.thomascook.nl/werken-bij-thomas-cook/

https://www.corendon.nl/vacatures

https://www.sunweb.nl/vacatures

Author

6 Comments

Write A Comment