Oad tegen de Rabobank vanwege schuld faillissement.
TUI tegen Kees Kooijmans (TravelSlide) om betaling.
Corendon tegen Sunweb om overname.
D-reizen tegen SGR en Staat om Voucherfonds.
DTRU doet mee; ANVR kiest openlijk partij voor SGR.
TUI tegen D-reizen en schort verkoop op om betaling.
TUI tegen uitspraken Geschillencommissie om voucheruitspraken.
Prijsvrij schikt met D-reizen en curatoren Neckermann.

Voilà, de reisbranche is als sponsor van de advocatuur lekker bezig. Misschien vergeet ik nog wel een lopende rechtszaak. Het zou me trouwens niet verbazen als er binnenkort nog eentje bijkomt om de Staat te dwingen vanuit huis opererende kleine reisondernemingen – met name ZRA’s – niet meer te discrimineren in haar vele steunprogramma’s, de TVL in het bijzonder.

Elke aanvraag voor steun met al die mooie afkortingen wordt binnen een paar minuten al afgewezen als het zaakadres van de onderneming ook het woonadres is. Waarschijnlijk gaat dat afwijzingsproces zo snel, omdat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat bij steunverzoeken als eerste een check doet bij de Kamer van Koophandel, waar in een flits te zien is of er sprake is van een combinatie van werk- en woonadres.

En als dat het geval is zijn alle verdere pagina’s van het gedane verzoek niet meer relevant en kwijnen de vanuit huis werkende zelfstandige reisondernemers verder weg in een diepe put zonder geld. Wat heeft een gedeelde voordeur te maken met reëel geleden financiële schade door dezelfde redenen als bij collega ondernemers met een aparte toegang die wel overheidssteun genieten?

Wordt vervolgd!

jan@lokhoff.nl


Author

1 Comment

Write A Comment