Een soort marktplaats voor afgeprijsde hotelkamers, genaamd Booknites.com. De site is deze week live gegaan en is een initiatief van Roel Holwerda, die terugziet op een rijke carrière van 1983 tot 2011 als reisagent en touroperator. Booknites.com nodigt accommodaties uit om op het platform te adverteren met (last-minute) kortingen om de laatste lege kamers te verkopen. Daarna trekt het platform zich terug. De reservering en betaling worden door de adverterende hotels, B&B’s en campings rechtsreeks afgewikkeld met de klant.

Holwerda gaat van start met drie landen, Nederland, België en Indonesië (Bali). Het introductietarief voor acco’s is 1 euro per advertentie. Hij is voor Booknites.com naarstig op zoek naar uitbreiding van het startkapitaal van 100.000 euro. Om dat binnen te halen loopt een crowdfunding actie (https://gofund.me/59297d8b), gericht op een aanvullend bedrag van 200.000 euro. Ook zoekt de startup naar marketing- en salessupport en directe investeerders voor wie Booknites BV certificaten uitgeeft. De startup wordt gerund door de in België woonachtige Holwerda, zijn vrouw Jasmijn Le Roux, dochter Shisei (vanaf Bali) en IT’er Nordin Slimati.

In een lijvig projectvoorstel is alles over het ambitieuze initiatief te lezen. Ik citeer daaruit:

‘Booknites.com is een revolutie op het gebied van platformbenadering en jij kan er als bezoeker, aanbieder en investeerder van meeprofiteren.
Missie. Onze missie is het creëren en het in stand houden van een goed en simpel werkend advertentieplatform dat accommodatieverschaffers en reizigers met elkaar in contact brengt en beide partijen veel voordeel biedt.
Visie. Onze visie is dat we dit met een klein en flexibel team voor elkaar gaan krijgen en daar waar nodig werkzaamheden aan experts uitbesteden.
Doel. Ons doel is om een leidende rol te spelen in een niche van het accommodatieaanbod wereldwijd en hiermee de bekendste platforms te overschaduwen.

Het volledige projectvoorstel is te lezen achter deze link.

Voor wereldmachten als Booking en Expedia is Holwerda duidelijk niet bevreesd. ‘Deze grote en welbekende sites bieden accommodaties aan op basis van no cure no pay maar de pay is dan wel verschrikkelijk prijzig. Tot 25% van de overnachtingssom en dat over het totaal aantal nachten. Booknites.com biedt een sympathiekere oplossing voor de accommodatieverschaffers om hun kamers te vullen door deze te laten adverteren waarbij alle verdiensten voor hen zijn en zij slechts 1x de advertentiekosten kwijt zijn. Wij zijn geen vervanger voor de grote jongens maar bewegen ons in een niche door lege kamers snel en met hoge kortingen onder de aandacht te brengen van het reizend publiek. Bookinites.com betekent altijd een accommodatie tegen een hoge korting. Een marktplaats voor accommodaties eigenlijk.’

jan@lokhoff.nl

Reacties? Graag. Wel met vermelding van de volledige naam.

Author

3 Comments

 1. Beetje scherp blijven Jan,

  “Ook zoekt de startup naar marketing- en salessupport en directe investeerders voor wie Booking.com BV certificaten uitgeeft.”

  Moet uiteraard zijn certificaten van Booknites BV !

 2. Pagina 22 van het projectvoorstel is ook bijzonder, onder 9) Innovaties staat;

  5FDIOJTDIFJOOPWBUJFTWBOEFBDDPNNPEBUJFT[VMMFOIFMQFOEFPO[FLFSIFJECJKEFSFJ[JHFSXFHUF OFNFO*OOPWBUJFTPQIFUHFCJFEWBOIZHJÑOFFOQSFWFOUJFWFNBBUSFHFMFO[PBMTTFMGTFSWJDFEJFOTUFO
  FOBQQBSBUFO[VMMFOBBOEFSFJ[JHFSFFOCFMBOHSJKLTJHOBBMBGHFWFOPWFSIVOWFJMJHIFJEPN[PWBOFFO

  Etc……

  Er is nog werk aan de winkel voor de start-up, succes !

Write A Comment