Of ik met lokhoff.nl kan bemiddelen? Graag, doe ik met plezier. Lees onderstaande reactie van Betsy Diender-Lohuis, sinds 2014 eigenaar van BDL Grouptravel in Nijverdal, dat o.a. incentives en personeelsreizen organiseert. De ervaren reisprofessional die jaren bij het failliet gegane Oad heeft gewerkt is extra geld kwijt als ze voor groepen KLM-tickets moet boeken.

 

Op LinkedIn schreef ze mij het volgende:

 

Als organisator van groepsreizen loop ik nog tegen een andere uitdaging aan bij o.a. KLM. Aangezien ik geen Iata-vergunning heb kan ik alleen maar via een consolidator aan KLM-tickets komen. Dat is zo enkele tientjes per ticket duurder. Gelukkig kan ik bij veel andere airlines rechtstreeks boeken (en dat doe ik dus ook) maar ik vind het niet meer van deze tijd dat het zo omslachtig moet bij KLM.

 

Het antwoord liet niet lang op zich wachten. Dat kwam van Esther van Harn uit Woerden van ’S Travel Services. Zij was er als de kippen bij en reageerde:

 

Binnen enkele minuten een transparant KLM tarief met een kleine ticket fee! Meerdere zijn je inmiddels voor gegaan.

 

Meer hulp of tips?

Of de twee zaken gaan doen weet ik niet. Dat zal van de betrouwbaarheid en de ticket fee afhangen. Ik kan me echter voorstellen dat er meer gegadigden zijn om Betsy ter wille te zijn.

 

Makkelijker

Ook zou de KLM eens kunnen kijken om ze door haar kennelijke ‘omslachtige’ procedure meer spelers in de reisbranche dan alleen Betsy weert? Als het bij andere airlines kan, moet hij bij de KLM toch ook kunnen. Waarom drempels als het makkelijk(er) kan? KLM moet zich realiseren dat de competitie in de lucht niet alleen om de laagste tarieven gaat. Het faciliteren van jouw verkopers in het veld, moet (ook) bovenaan het lijstje staan. Beste KLM, vergeet even niet dat Dubai inmiddels de best geboekte verre bestemming vanaf Schiphol is. Dat moet toch te denken geven. Niet alleen vanwege de ‘dodelijke’ aanval van de Midden-Oosten carriers op de transfer- en Leisure markt op Schiphol, maar misschien ook wel door ‘open’ te staan voor boekingen van non-IATA agents en ZRA’s, die wel willen maar niet kunnen of niet willen vanwege de aanslag op hun marge.

Author

Write A Comment