Sunweb en Transavia zijn goed bezig, daar niet van, maar wie bedenkt er nou nu een proefvakantie naar Rhodos? Waarom niet naar een gegarandeerd zonwarme bestemming als een all inclusive resort aan de Rode Zee, Zuid-Turkije of op een Canarisch Eiland?

En waarom zo petieterig aangepakt? Voor een weekje Rhodos hebben zich meer dan 25.000 Nederlanders aangemeld. In een mum van tijd. Er is dus een oceaan aan willigen voor een spectaculaire luchtbrug naar de vakantiezon. Kan misschien – om te beginnen – de meivakantie nog een beetje gered worden. Zet alle toestellen van Transavia, Corendon en TUI in. Vlieg een paar weken lang op en neer naar de Canarische Eilanden en resorts aan de Rode Zee met een slim vliegschema voor 3-, 5- en 7-daagse zonnevluchtjes om zoveel mogelijk empty legs te voorkomen. Touroperators are inventief genoeg om dat in no-time voor elkaar te fiksen. Wat zou dat een superstunt zijn en misschien wel de voorbode voor een compleet herstel van de reisbranche.

Ontwikkel een testprogramma voor, tijdens en achteraf, doe iets met een ‘reisbewijs’ voor geteste of reeds gevaccineerde klanten en mensen die al corona hebben gehad (waar de Europese Commissie mee bezig is). En laten we lekker positief gestemd ervan uitgaan dat er geen gekke dingen gebeuren, dan is dat het sein om voor dit soort ‘bubbelvakanties’ de hele wereld weer geel te gaan kleuren.

Dit idee overviel me vorige week na het lezen van een Facebook bericht van de bekende Rotterdamse ZRA Jeroen Noppen. Deze ultieme reisspecialist vroeg zich af waarom Sunweb en Transavia kozen voor Rhodos, waar je immers in deze tijd van het jaar het risico loopt dat het niet warmer is dan een graad of 17, 18. In een situatie dat je een week niet het resort af mag, is dat wel een fikse deuk in het vakantiegevoel.

Een weekje vastzitten in een kil afgesloten hotel, roept bij mij weinig associatie op met een vakantie. Ik denk dan eerder, analoog aan TBS, aan een TVS, een ‘Ter Vakantie Stelling’ en dan ook nog zonder verlof… Ik vrees in dat geval de media, die ongetwijfeld massaal dit vakantie proefweekje, of deze vakantie aflevering – ideetje voor John de Mol? – van ‘Big Brother’ zullen gaan volgen.

jan@lokhoff.nl

PS: Nu rechtszaken in de branche zo populair zijn: waarom begint de ANVR er niet eentje tegen de staat om het onrecht te herstellen dat de ZRA’s geen cent aan steun ontvangen?
Author

3 Comments

  1. Konstanze mulstegen Antwoorden

    Wat heb je weer gelijk Jan. Super idee er waren genoeg mensen die zich aangemeld hadden. Red de Zra! En niet alleen de grote partijen! Te lang gewacht! Misschien de klacht indienen massaal bij de ANVR?

  2. Mooi en absoluut bruikbaar geschreven stuk. En mag ik naast ZRA’s ook alle kleine mkb reisorganisaties ( zoals veel leden vd VvKR) noemen zonder eigen opgang, waar niet alleen de ondernemer de Sjaak is maar ook de verdienende partner, die opgezadeld wordt met alle vaste lasten van de partner Ik voel alweer een soort blamage van de regering komen met helaas verkeerde beslissingen op dit gebied. Daar hebben velen van ons geen F..k aan, want hebben het einde van hun mooi bedrijf helaas ten einde zien komen. Ik zeg, Rutte wakey wakey!, kerel!! De eigen opgang stamt af uit de periode waar we nog niet ons met volledige automatisering ons bezig hoelden. Nu hebben we geen stenen trap meer nodig om een volwaardig bedrijf te runnen!

  3. ANVR zoals die nu functioneert en politieke lobby, dat gaat niet samen. De politiek heeft de reisbranche totaal niet op het netvlies staan. Dat mag je ook wel opmaken uit het antwoord op mijn reactie op een linkedin post van Remco Dijkstra (VVD Tweede Kamerlid) van vandaag:
    https://www.linkedin.com/posts/remcodijkstra_mallorca-infizierte-deutsche-k%C3%B6nnen-kostenlos-activity-6782230288157159424-1Uqk
    Als je nu de balans opmaakt, na een jaar corona, wat heeft ‘onze’ ANVR voor de sector nu precies binnengehaald?

Write A Comment