Lichtpuntje in deze barre situatie: TUI liet deze klant weten dat zijn reisbureau in hartje Almere weer open is. Beeldbellen kon al, maar nu kan ik op afspraak ook bij het team aanschuiven. Vraag ik me wel af waarom ik niets hoor van de touroperator KLM waarbij ik afgelopen najaar twee keer een Package Deal bij Airtrade boekte.

Hoewel ik ‘veelreiziger’ ben, kan ik niet oordelen over de klantcontacten in coronatijd van de rest van de branche, anders dan de massa aan uitingen op sociale media met aansporingen om nu alvast te dromen over de vakantie straks. De slimste vind ik de oproepen om aan te geven welke vakantie ik naar welke bestemming straks wil gaan boeken.

Niet Marokko

Wat mij betreft is dat niet Marokko. Het is toch schandalig hoe daar duizenden Nederlanders worden vastgehouden, terwijl hier de vliegtuigen klaar staan om ze te repatriëren. Het zou een statement zijn van de ANVR om nu publiekelijk te verklaren definitief een streep te zetten door het geannuleerde congres in Marrakesh.

Loon voucher?

Die streep gaat natuurlijk ook door de geplande loonsverhoging in de reis cao. Heel begrijpelijk. Hopelijk blijven de voorgenomen verbeteringen in arbeidsvoorwaarden wel overeind onder de toezegging dat er een financiële inhaalslag komt als de toestand weer genormaliseerd is. Waarom niet een virtueel loon voucher?

Mondkapjes

Los van TUI’s lichtpuntje in Almere, sijpelen er steeds meer positieve berichten door over bestemmingen die open gaan en airlines die passagiers met mondkapjes op weer willen gaan vliegen. Als er voldoende voorraad is, lijkt mij zo’n mondkapje een leuke give away in de reisbranche.

jan@lokhoff.nl

Author

Write A Comment