Het VARA-programma ‘Kassa’ riep afgelopen zaterdag CEO Steven van der Heijden van Corendon naar de studio om hem daar live te laten verdedigen waarom er vanaf april weer gevlogen wordt naar Tunesië, dat op de vakantiekaart van Buitenlandse Zaken nog steeds rood en oranje kleurt. Hem werd het vuur na aan de schenen gelegd, maar Steven kan je wel om een boodschap sturen.

 

BZ gaat af

Jammer dat ‘Kassa’ hem dan in het nauw probeert te brengen door een wat ongelukkige zinsopbouw in het antwoord van een callcenter-medewerker van Corendon op vragen van een undercover bellende medewerker van het consumentenprogramma. Jammer ook voor presentatrice Brecht van Hulten dat Steven dat moeiteloos pareerde en al helemaal gehakt maakte van de in zijn ogen onzin uitkramende reisadvieschef van Buitenlandse Zaken. Het leek erop dat de man voor het oog van de camera gewoon staat te liegen om zijn gelijk te halen. Voor de ijdele ambtenaar geen ‘moment of fame’, maar een ordinaire afgang…

 

Betweter

Tevens bleek ook de door Brecht parmantig opgevoerde Bond van Verzekeraars onzin uit te kramen. Schandalig dat zo’n bond niet weet hoe een annulerings- en reisverzekering werkt. ‘Kassa’ probeerde van alles maar kreeg Steven niet klein. Jammer ook dat een totaal onbekende reisjournalist werd opgevoerd om staande bij de stand van Tunesië op de Vakantiebeurs voor de camera uitvoerig de ‘betweter’ uit te hangen.

 

Idioot

Het Tunesisch Verkeersbureau heeft al eerder aangegeven dat het hooglijk verbaasd is dat in de Europese Unie landen zich zo verschillend opstellen. Net zoals Steven dat in ‘Kassa’ beargumenteerde is het idioot dat je wel op basis van de nationale reisadviezen vanuit Düsseldorf en Parijs in een vakantiecharter kan stappen, maar in Nederland niet. Het wordt dus de hoogste tijd dat dit soort zaken binnen de EU op elkaar worden afgestemd. Brussel bemoeit zich overal mee, maar dit lukt als maar niet.

 

Vara negatief

Bij dit alles kan je je ook afvragen waarom ‘Kassa’ een kwestie als deze zo negatief aanpakt. Als je de uitzending bekijkt is het vanaf het begin duidelijk dat Corendon met haar Tunesië vluchten (‘Terug van weggeweest’) de boosdoener is die het leven van naïeve vakantiegangers in gevaar brengt. Je ziet de teleurstelling op het gezicht van de presentatrice verschijnen als haar suggestieve vragen ‘ontmaskerd’ worden.

 

Ook Sybrand van MAX

Hetzelfde kan je stellen over Sybrand Niessen, de grijze presentator bij MAX van ‘De groeten van’. Ook altijd zo’n negatieve invalshoek om te proberen te scoren. Gaat ie echter op pad naar het buitenland in zijn programma ‘Droomhuis gezocht’ dan lijkt het wel of ie in een gesponsorde uitzending acteert. Dat is natuurlijk ook zo en hij laat het enthousiasme over de bestemming (ik zag als laatste Curaçao) constant de vrije loop. Het is wat dat betreft net een Sterspot.

Author

1 Comment

  1. Marjan Lokhoff Antwoorden

    gaat om de kijkcijfers; hoe achterlijker en onbeleefder hoe meer mensen lijken te smullen!

Write A Comment