Je vakantie opsplitsen in een actief en lui deel ken ik al jaren uit het aanbod van touroperators en DMC’s. Mombassa na een safari in de Maisa Mara, of Zanzibar als slot van een wildexpeditie door de Serengeti. Thailand kent als combinaties voor een rondreis naast de badplaatsen Hua Hin en Pattaya natuurlijk een ruim aanbod aan beaches op de vele eilanden.

Een stad en strand combi kom je minder tegen. Bekendste is natuurlijk Barcelona, waar je binnen de grenzen van de stad op loopafstand de kans krijgt om op het strand te zonnen of een terrasje te pakken. Rio en Miami zijn er wereldberoemd door.

Ik kom op dit thema vanwege een ‘uitvinding’ van Travel Trend. Ik kwam een City & Beach combinatiereis tegen van New York en Aruba, 4,5 uur vliegen van de Big Apple, even vliegen maar dan heb je na een vermoeiend stadsbezoek ook heel veel prachtige stranden. Op de term ‘City & Beach’ rust geen copyright, daarom lijkt het me raadzaam deze vakantievorm alom te gaan gebruiken. De twee woorden klinken qua vakantiebeleving dubbelop en brengen mensen zonder verdere uitleg op ideeën.

Nog een uitvinding van een touroperator die alle lof verdient: een treinreis dwars door Europa naar Zuid-Italië van de Jong Intra Vakanties. Hij is nog zo vers van de pers, dat ik hem op de site van de uitvinder nog niet kan vinden… Ik werd erop geattendeerd door blogger en expert in het vak, Travel Counsellor Kees Bikker, alias Travel Kees.

Dit schrijft hij in Reisbizz: ‘Een treinreis dwars door het hart van Europa tot onder in de hak van Italië, de in opkomst zijnde provincie Puglia. Slim gecombineerd met een e-car en een hele rits agriturismo. Groener kan je vakantie niet zijn.’

De route? Heel vlot met een ICE naar Basel, iets minder snel door de Zwitserse bergwereld (zodat je lekker van het landschap kan genieten) en dan met de nachttrein vanuit Milaan langs de Adriatische zee naar Bari. Daar wacht een e-car huurauto op de klant om langs de groene logeerboerderijen te toeren. Een vakantie die nu al een green award verdient…

Ik lees de blogs van Travel Kees altijd met veel belangstelling, want als allrounder in het reisverkoopvak weet hij alles uit eerste hand. Zo bejubelt hij ook de nieuwe nachtslaaptrein naar Berlijn en betreurt dat daar nog geen (Nederlandse) touroperator gebruik van heeft gemaakt met een pakketrteis.

Dit schrijft treinfanaat Kees vrijdag: ‘Deze week leek het wel of alle signalen voor de trein op groen gingen staan. De nachttrein naar Berlijn haalde het Achtuurjournaal. Die trein gaat er nu echt komen. Ooit met stille trom vertrokken. En nu met een hoop tromgeroffel weer binnengehaald. Het mooie is, dat er ook al een dun lijntje van Berlijn naar Praag is doorgetrokken, als je op het routekaartje van de European Sleeper kijkt. Toekomstmuziek?’

jan@lokhoff.nl
Author

Write A Comment