Oud-hoofdredacteur Harri Theirlynck van het opgeheven ANWB-magazine ‘Reizen’ maakt met zijn vrouw een echte wereldreis. Onderweg naar wereldse uithoeken op de aardkloot haakt hij aan op wifisignalen om zijn volgers op Facebook te laten meegenieten. En met ‘genieten’ bedoel ik de volle betekenis van het woord. Harri heeft namelijk een gouden pennetje. Misschien is hij wel de beste woordstylist onder de reisjournalisten van Nederland.

 

Ronreizen.nl

De beste manier om te checken of ik gelijk heb, is hem te volgen op Facebook. Daar zal je absoluut geen spijt van krijgen. Kijk ook naar de leuke reacties onder zijn blogs van veel collega’s die hem jaloers volgen. Op ronreizen.nl zag ik hem laatst geïnterviewd worden over zijn vele reizen. In een leuke serie ontpopt hij zich ook als een begaafd verteller.

 

Lieve Marianne

Als je op die site van Ron Peereboom Voller (ex Reiskrant/De Telegraaf) even tussen de video’s zoekt, kom je er ook tegen van cabaretier Peter Heerschop, bekend van ‘Lieve Marianne’ op Radio538 en sinds kort optredend als ‘speaker’ van de tv-reclamespot (‘Hup lekker naar buiten en voetballen’) van ING rond de voetbalwedstrijden van Oranje. Ook zo’n leuke verteller. Ik zie op de tafel een verzameling schriften liggen van Peter, volgeschreven met reisverslagen. Als ik hem was zou ik een reeks speciale reisgidsen beginnen. Vast ook wel een airline of grote touroperator te vinden die ze wil sponsoren.

 

1,3 miljard

Harri en Peter zijn trouwens niet de enige reizigers. In 2017 is het grensoverschrijdende wereldtoerisme met 7% gestegen tot 1,3 miljard mensen. In de eerste helft van dit jaar zette die groei alweer door: ruim 6% plus. Europa spant de kroon met een stijging van 8,5%. Over overtoerisme gesproken…

Author

Write A Comment