Wat een toeval. De SGR gedenkt haar 40-jarig bestaan met een winactie waarmee een tracker te verdienen is en ik word gebeld door conceptontwikkelaar Benno Nekeman die mij de weg in de reisbranche vraagt om zijn uitvinding te verkopen. Ook een tracker trouwens, maar dan heel anders dan dat ding van het fonds.

Nou ben ik best bereid om iemand een stukje op weg te helpen, maar eerst verdiep ik me in de wereld van trackers. En die is groot. Google maar eens naar ‘Tile Mate Tracker’ en je scherm loopt vol met aanbieders, van een paar tientjes tot honderden euro’s per stuk. Cruciaal bij een keuze blijkt al snel het bereik van zo’n bagagevindertje. Dat valt vies tegen. Wat heb je aan een tracker voor je koffer, telefoon of handtas als het ding niet verder dan 100 meter of nog minder op zoek gaat? Meer bereik hebben die apparaatjes niet.

Die van de SGR kijkt helemaal niet ver, 60 meter meldt een kenner mij. Wat heb je dan aan dat ding? Gul is de jubilaris sowieso niet. Tot eind juni worden er 1.000 Tile Mate Trackers verloot onder degenen die op haar site een paar vragen beantwoorden. Duizend dus, terwijl het fonds jaarlijks twee miljoen boekingen registreert. Met een gemiddelde partygrootte van 2,5 gaat het al snel om meer dan 5 miljoen koffers en handtassen. Daar steken duizend spoorzoekers wel heel erg mager tegen af.

Ik begrijp niet dat een belangrijk instituut in de reisbranche als de SGR met een flutactie haar jubileum viert. Er zijn toch wel betere promotionele actie te bedenken om de consument te doordringen om SGR-gegarandeerde vakanties te kiezen, in plaats van een flutapparaatje te verloten onder mensen die al SGR geboekt hebben?

Dus Benno Nekeman belde mij. Hij heeft het heel anders aangepakt en gebruikt een sticker met QR-code en doopte die met de naam ‘It’s Mine’. Reizigers voeden die sticker eenvoudig met hun gegevens en plakken die op hun bagage. Eerlijke vinders lezen die QR-code en laten de eigenaar hun vondst weten. Afstand dus onbeperkt en de sticker is levenslang te gebruiken als ie heel blijft, terwijl de Tile Mates op batterijtjes werken.

Een vel van 6 stickers kost bij Nekeman 4,95 euro. Gaat het om interessante aantallen dan zakt zijn prijs naar 1 euro voor een stickervel. Met grote klanten gaat hij graag om tafel om over de prijs te onderhandelen. Bij grote oplagen kan de sticker voorzien worden van merkreclame.

Benno is bereiken onder telefoonnummer 06 10885760. Dit is zijn website.

Tot zover mijn hulp met een gratis ‘advertentie’ aan een inventieve ondernemer met een in mijn ogen interessant concept voor alle Customer Journey-managers in de branche. En dat zijn er nogal wat tegenwoordig.

Pensioenen-rechtszaak op 12 juni

Eind vorige week heeft de kantonrechter bepaald dat de zitting in de Reiswerk Pensioenen-procedure plaatsvindt op maandag 12 juni om 13.30 uur. Dat zal zijn in Amsterdam.
Zelfs een grote zittingszaal zal hooguit aan enkele tientallen mensen plaats kunnen bieden. Initiator Hans van Pruissen heeft mij laten weten richting de zittingsdatum met de rechtbank contact op te nemen over de mogelijkheid van een livestream, zodat zoveel mogelijk geïnteresseerde eisers/verzekerden de zitting kunnen meemaken. Wordt vervolgd dus!

jan@lokhoff.nl


Author

1 Comment

  1. Ik snapte die actie van SGR sowieso niet. Hoezo met consumentengeld cadeautjes weggeven? Maar ja, nu begrijp ik, door jouw onderzoekje, dat het waarschijnlijk om een partijtje made-in-china-van-de-vrachtwagen-gevallen electronicadingetjes gaat.
    Toch is het een vreemd signaal. Zeker zolang ze nog 5 euro van iedereen vragen voor de SGR dekking.

Write A Comment