Mag ik een beroep doen op de expertise van mijn lezers? Aanstaande donderdag vlieg ik samen met mijn vrouw met de HV5423 van Transavia naar Pisa, vertrek 12.10 uur. Ik ben bij aankomst natuurlijk al online ingecheckt en daags tevoren is onze ruimbagage door Luggo opgehaald. Ik loop dus nog twee rijrisico’s, paspoortcontrole en security.

Mijn vraag is: via welke terminal en welke route precies ik deze ‘hindernissen’ het snelst passeer? Mij lijkt het beste om voor de waarschijnlijk minst drukke Terminal 3 te kiezen. Maar graag doe ik een beroep op de ervaringen van de lezers van deze blog.

Ik hoop met een goed advies urenlang slenteren in een rij te voorkomen. Niet alleen omdat ik daar een enorme hekel aan heb – wie niet trouwens? – maar ook omdat ik als erfenis van een ongeluk een zwakke rug heb. Daar is best mee te leven, maar stuur mij niet een drukke Bijenkorf in. Stapje voor stapje in een in een mensenmenigte doet een aanslag op mijn onderste ruggenwervels, beknellen zenuwen en al snel verga ik van de pijn.

Daarom probeerde ik de medische assistentie van Schiphol aan te vragen, maar mailverzoeken worden automatisch beantwoord met een no reply-mail, die mij verwijst naar de airline. Ik dus gezocht op de site van Transavia, maar dan struikel ik vanwege het feit dat ik al stoelen in het vliegtuig heb gereserveerd. De vakantievlieger blokkeert daardoor elke verdere hulpvraag.

Waarschijnlijk had ik dat verzoek al moeten doen tijdens het boekingsproces, maar bij de ticketaankoop dit voorjaar was er nog geen sprake van rijen op Schiphol – de goede oude tijd van vóór mei 2022… Ik ben die optie overigens toen niet tegengekomen.

Alvast bedankt!

jan@lokhoff.nl

Reacties? Graag dus!


Author

6 Comments

 1. Erik van der Waard Antwoorden

  Ik vermoed dat je online bij HV geboekt hebt Jan ? Als je dat bij een Reisspecialist van een der DTA kantoren doet wordt dat allemaal lekker kosteloos voor je geregeld. Elders boeken en gratis info elders halen is zo 1980… haha (geintje 😇) Goed bedoelde tip slechts..
  goeie reis Jan. Veel plezier

 2. Jan naar ITA heb je maar 1 hindernis en dat is de security. ITA is EU dus geen paspoortcontrole.

  • Soms kun je ‘voordringen’ door met de lift omhoog te gaan en niet via de roltrap. Je komt dan naast de KLM business balie uit. Daar langs de dames door je status pas te laten zien en dan kun je bij de KLM balie met de lift omhoog naar security.

 3. Tja jammer dan.
  Ticket annuleren en een nieuw ticket kopen en assistentie aanvragen. Of gebruik maken van de blauwe stoeltjes, dan moet je vrouw je vooruit duwen, hetgeen in zo’n hele lange rij best meevalt.!
  Diclofenac, 2 paracetamol vooraf doet ook wonderen.
  En je rugspieren meer trainen, en bewegen bewegen.!
  wie honing wil eten moet lijden dat de bijen hem steken

 4. Stefan Diender Antwoorden

  Jan,
  Uit ervaring van 2 x vliegen via Schiphol in de afgelopen 3 weken. Wanneer je inchekt in vertrek Hal 1/2 of je hebt een vertrek gate achter die hallen, dan werkt je barcode op je boardingpass niet via hal 3. Dus bespaar je een wandeling om via hal 3 sneller door de paspoort- en security check te komen. Of gewoon in de rij gaan staan of een privium kaart aanschaffen of een VIP toegang betalen !
  Sterkte en succes,
  Stefan

Write A Comment