Als je er vanuit gaat dat de vakantieklant vanwege alle corona risico’s zekerheid wil hebben dat het goed zit met zijn centen en zijn vakantie, zouden pakkettouroperators enorm kunnen scoren als ze daar iets voor bedenken. Biedt klanten een duidelijke pakketformule met speciale corona garantie, die onvoorwaardelijk inspeelt op het vermijden van alle denkbare tegenvallers zonder ook maar één klein lettertje. Geef het beestje een flitsende naam en reken voor dit Corona Safe Pakket een redelijke toeslag, die alle (verzekerde?) risico’s dekt en de reisretail er ook nog wat aan laat verdienen.

Niet alleen de consument kan je er totaal mee ontzorgen, ook de angst om te boeken voor hun clientèle bij de reisretail vanwege alle risico’s en kleine lettertjes neem je er mee weg. De reisagent wordt nu gek van alle voorbehouden en soms in voetnoten verscholen vakantievalkuilen bij reisaanbieders. Met de zekerheid van een Safe Pakket slecht je alle drempels. Extra voordeel voor touroperators is dat reisagenten en ZRA’s zullen (moeten) afzien van het samenstellen van eigen vakanties.

Ik hoor nu al meteen de ‘Ja maar’s’ en ‘Kan niet’s’ klinken bij de suggestie dat het ideaal zou zijn als zo’n vakantiepretpakket garantie wordt aangeboden of geadviseerd door de SGR, of zusje CFR. Ook kan je denken aan de ANVR als speciale naamgever. Dat zou pas een stunt zijn en wat zou de Nederlander gestimuleerd worden om gerust gesteld weer te gaan boeken.

Als het niet als branche breed initiatief van de grond komt, kan een individuele (grote) touroperator er volgens mij zijn slag mee slaan. Ook grote retailpartijen kunnen er mee aan de gang gaan, en misschien wel een verzekeraar, waarom niet?

jan@lokhoff.nl

Author

3 Comments

  1. Jan ik denk aan een driedubbel garantie pakket, waarom zou ik een pakketreis niet zelf mogen samen stellen en moet ik afhankelijk zijn van een touroperator. Ik ben voor een eerlijk speelveld juist in corona tijd,en zou graag voor mijn werkzaamheden de juiste beloning willen ontvangen.

    • Kees Koooijmans Antwoorden

      JanHein ik heb zo net het VZR garantie fonds gebeld maar deze dekt geen tickets en is te vergelijken met het SGR

Write A Comment