Heeft iemand een idee om hoeveel TVL-betaling het zou gaan als ondernemers zonder aparte bedrijfsvoordeur onder de regeling zouden vallen? Er zal toch wel een landelijke berekening zijn gemaakt?

Voor de reisbranche is het zeker interessant om te weten hoeveel TVL deurloze reisondernemers mislopen. Al die ZRA’s en kleinschalige touroperators zouden bij die wetenschap gebaat zijn. Het bedrag zal waarschijnlijk in het niet vallen vergeleken met de uitgekeerde tientallen miljarden aan TVL-steun in ondernemersland.

De beslissers in Den Haag zouden wel eens makkelijk overstag kunnen gaan en de deurregeltjes veranderen. De reisbranche, lees ANVR en VvKR, zal zich waarschijnlijk wapenen met een overtuigend argument in de gesprekken in Den Haag op de betrokken ministeries. Ik heb namelijk het idee dat het uit te betalen bedrag alleszins meevalt. Zo van ‘waar hebben we het over?’.

Door de nieuwe lockdown verlengt de regering de steunbetalingen. Het lijkt me dat snel geprobeerd moet worden eindelijk de deurloze reisondernemers ook te laten TVL-en.

jan@lokhoff.nl

Reacties? Graag. Wel met vermelding van de volledige naam. Anonieme reacties worden verwijderd.


Author

Write A Comment