Om gek van te worden. Vakanties mogen weer naar veel Europese landen en ook ‘onze’ Caribische eilanden zijn geel gekleurd. Minister Blok zette ook topbestemming Curaçao – vooral voor TUI en Corendon –  weer op de kaart. Hoera, hoera. Maar meteen daarna gaat het mis.

Rellen, plunderingen, brandstichtingen, een avondklok en meer ellende op het eiland trappen meteen weer op de rem. De reisbranche is wel wat gewend en heeft voldoende creatieve veerkracht om dit soort obstakels te omzeilen. Gelukkig vergeet de consument meestal snel en komen boekingen naar probleemgebieden meestal snel weer op gang als zij met hun onrust uit de media verdwijnen. Maar in deze penibele coronatijd zit natuurlijk niemand te wachten op rellen op het populaire eiland.

Helaas zijn er nu geen uitwijkbestemmingen voorhanden. Turkije is nog steeds niet ‘open’ het toerisme buiten Europa lijkt voorlopig nog niet aan de orde. Integendeel, de berichten over nieuwe corona uitbraken in de rest van de wereld beloven voor de komende maanden weinig goeds.

Ik hoop dat de tegenslag van problemen op Curaçao voor minister Blok vandaag aanleiding is om Turkije als die andere grote bestemming op geel te zetten. Als het kabinet de reissector echt wil helpen, is dat het minste wat het nu kan doen.

jan@lokhoff.nl

Author

21 Comments

 1. Niet op geel zetten hoor laat nog maar mooi op oranje staan tot eind augustus want in Turkije is al weer een nieuwe besmetting

  • Nou er niks aan de hand. Ik Ben nu Al 3 weken in bodrum. Iedereen houd zich aan de regels mondcapje enz. De regering maakt het moeilijk. Corendon gaat weer vliegen en op terug komst gratis corona test dus niks aan de hand

 2. Mafklappers je kan gewoon niet op dit moment naar turkije jammer genoeg denk ook aan andere mensen die daar ziek van kunnen worden als jullie daar op vacantie gaan vind alles zowieso wat te snel gaan naar zo een ernstige vires gewoon eerst 1.50 meter afstand houden . Anders hebben we weer zo een verspreiding van het vires

   • Ze willen het geld van de toeristen in Europa houden. Dat is zeker voor zuid Europa want hoe meer geld erbinnen komt des te minder ze hoeven te schooien bij Nederland.

 3. Maar je kunt natuurlijk wel naar Italië en Spanje hoe hard die ook getroffen zijn, want dat is Europa en Europa is natuurlijk wel veilig. Stelletje fucking schapen!

 4. Waar om niet naar Turkije wat heeft iedereen toch . het is daar beter dan Curaçao Rutte denk na

 5. Dan moet je het nieuws en internet beter in de gaten houden heb zelf een Turkse zwager die zal het toch ook wel weten

   • Denise Van selm Antwoorden

    In verhouding zijn hier veel meer besmettingen dan in Turkije. Het is daar schoon, ze hebben daar bijna geen inkomen. Daar gaat het net als vroeger op de pof. Mondkapjes zijn verplicht. Vind het erg jammer dat ik niet heen kan. Kan het hier ook oplopen. Mn handen zijn kapot vande desinfectie een hele dag hetzelfde nieuws. Daar word ik deprie van. Terwijl ik graag mn batterij wil opladen ver weg van mn dagelijkse dingen.

  • Het nieuws en internet spreekt niet naar de waarheid maar naar belangen ik weet niet hoe het met jou zwager zit maar die weet dan vast niks over Europa Italië en Spanje die wel op geel staan..

  • Dus je Turkse zwager gaat dat beslissen 🤣🤣🤣
   Heeft Italie en Spanje ook je Turkse zwager op geel gezet? 🤣🤣🤣

  • Dat zeg ik niet kneus beter lezen pallie zeg
   Mijn zwager is zelf een Turkse wat daar woont en die zei je kunt beter nu niet daar heen reizen achterlijke pallie

 6. Nou er niks aan de hand. Ik Ben nu Al 3 weken in bodrum. Iedereen houd zich aan de regels mondcapje enz. De regering maakt het moeilijk. Corendon gaat weer vliegen en op terug komst gratis corona test dus niks aan de hand. Gewoon op vakantie gaan europa wil gewoon dat mensen hun geld in europa op maken. Ze maken iedereen bang voor niks

 7. Ik denk niet dat de minister nou het ene land op geel gaat zetten als het andere gele land weer aanleiding geeft om terug naar oranje te gaan. Twee landen die voor de minister in het geheel niets met elkaar te maken hebben behalve dat ze beide veel toeristen trekken.
  NB: Jan, wist je dat je de comments ook kunt moderaten, verwijderen en de spam filteren?

Write A Comment