Wendy van Vakanties.nl heeft het goed met mij voor. Ze stuurt mij een mail met de oproep: ‘GRIJP JE KANS Jan: boek 8 dagen naar Cran Canaria voor € 128 pp.’ Ik dacht te moeten zwemmen voor die prijs, maar het bleek toch echt een vliegreis te zijn naar aparthotel Corona Roja op 100 meter van het strand van Playa del Ingles. Vaak vind je bij dit soort lokkertjes op de site die absurde lage prijs nergens. Ook nu bleek dat het geval: hij was gedaald naar € 117 met vertrek vandaag…

Ik begrijp zulke stunts eerlijk gezegd niet. Alsof je stamkroeg die net weer open is gegaan je een biertje tapt voor een dubbeltje… Ook VakantieDiscounter en Prijsvrij zijn alleen maar aan het stunten, terwijl Corendon en TUI van wanten weten en prijzen afbreken tot ‘geld-bijleggen’ niveau.

Het lijkt wel een soort sector specifieke steun waar de reisbranche om smeekt, maar dan in dit geval voor de clientèle. Het kan verkeren…

Het toeval wil dat bijna tegelijkertijd Rob Land uit Tilburg (Personal Touch) een mailtje in mijn box laat landen met weliswaar andere bedragen, maar eveneens absurde korting, afkomstig van TUI… De rekening voor party echtpaar Bastiaansen voor een eigen vervoer reis naar een appartement in Estartit Playa toont als reissom € 3.100. Lijkt niet goedkoop, maar wat doet TUI, die trekt er een korting af van € 1.395 en een regel lager nog eens € 50. De twee hoeven uiteindelijk maar € 1.657 te betalen. Klant Bastiaansen zal vast denken een prijs in een loterij te hebben gewonnen. Het nut van zo’n discount ontgaat me ook bij dit idiote voorbeeld. Rob is het van harte met me eens: ‘Overigens wel 2 boekingen voor gemaakt vandaag maar die had ik ook wel kunnen maken met minder korting van TUI…’

Terwijl het personeel van D-reizen in de WW loopt en nog onzeker is over hun toekomst na een doorstart door Prijsvrij, vinden VX-franchisenemers van de D-rt Groep die buiten het faillissement bleven stuk voor stuk een nieuw onderkomen.

The Travel Club mocht er al een paar verwelkomen en deze week kozen negen voormalige VX-ondernemers voor het aandeelhouderschap van de Dutch Travel Alliance, die daarmee haar leidende positie in Nederland fors versterkt. Het gaat om bekende namen: Reisburo Hagen B.V. (VakantieXperts Hagen), Reisburo Cerimovic (VakantieXperts Cerimovic Bilthoven), Reisspecialist de Valk, Reisbureau Diana van den Berg B.V. (VakantieXperts Diana van den Berg), VakantieXperts Bennekom, VakantieXperts Mundisol, Reisburo Estee B.V. (VakantieXperts Estee), Travel Service Best B.V. (VakantieXperts Travel Service Best) en Reisbureau de Planeet B.V. (VakantieXperts de Planeet). De vraag is nog open of de naam VakantieXperts behouden kan blijven.

The Travel Club laat haar leidende rol door corona niet inperken. Deze maand sluiten zich weer in totaal zeven nieuwe ondernemers aan. Onderneemster Femy Sestu van VakantieXperts Heeten kiest met haar reisbureau voor de ZRB-formule en gaat verder onder de naam Enjoy-Traveling. Daarmee komt het aantal stenen reisbureaus dat is aangesloten bij de ZRB-formule op 17. De ZRA-keten wordt uitgebreid met Giséla Mühren, Christa de Boer, Angela Grooteman, Bianca Konings, Bo Ippel en Miriam Rizvic.

The Travel Club streeft er naar het grootste boekings- en serviceplatform voor franchise in de reisbranche in NL te worden. Het totaal aantal franchisenemers staat inmiddels op 379, niet veel lager dan voor corona. Een verdere groei bij alle ZRA-koepels is te verwachten vanwege de vele ontslagen in de coronatijd.

Goed nieuws: eindelijk gaan alle GGD’s gaan het gele boekje stempelen na de corona vaccinatie. Dat kan als alternatief fungeren als de EU-pas (te) laat komt en voor mensen die niet handig zijn met een smartphone.

jan@lokhoff.nl

Reacties? Graag! Maar wel met vermelding van de volledige naam. Anonieme reacties worden verwijderd.
Author

Write A Comment