Ik ben hier nu toch even. Een paar dagen in Bangkok welteverstaan, onderweg naar de golfbanen van Hua Hin. Toeristische tips blog ik eigenlijk nooit, maar deze is te leuk om hem te verzwijgen: de nieuwe shopping mall Icon Siam, geopend op 7 november. Deze Bijenkorf in 100-voud overtreft alle verwachtingen. Een aanrader voor klanten die Bangkok al kennen en misschien net toe zijn aan een nieuwe Porsche of Maserati. Ze staan in vol ornaat op de tweede etage…

 

Kwartiertje

Vanuit het op de Nederlandse markt populaire Amari Watergate hotel (ANVR Congres in 2008) loop je in een kwartiertje naar het InterContinental aan de Sukhumvit Road, schuin tegenover het Renaissance met een van de beste Italiaanse restaurants in Thailand. Daar neem je de Skytrain naar het Saphan Taksin (1x overstappen, ritje kost 50 baht, kwartiertje rijden). Bij de uitgang van dit station ligt de gratis ferry van Icon Siam al te wachten om je naar de overkant van de rivier Chao Phraya te varen, een attractie op zich. Daar rijst het immense warenhuis als een architectonische icoon op in de schaduw van grote hotels als het Millennium Hilton en The Peninsula. Aan de overkant van de druk bevaren rivier torenen het Sheraton, twee Shangri-La’s en het fameuze Mandarin Oriental.

 

54 miljard…

Ik kan me bij het bedrag behalve heel veel nullen niet echt iets voorstellen, maar de bouw van de ‘mooiste mall van de wereld’ kostte het lieve sommetje van 54 miljard baht. De gehele begane grond is gewijd aan de culturen van de vier windstreken van Thailand, inclusief talloze stalletje met lekkere local food voor een habbekrats. Handig om geld over te houden voor een Maserati, of een iPad in de gigantische Apple Store aan het grote terras met panoramische uitkijk op de Chao Phraya. Leuk om te zien hoe piepkleine op de golven dansende sleepbootjes een rijtje aan elkaar gekoppelde gigantische aken tegen de stroom in weten te sleuren. Die gaan af en aan. Eromheen krioelen lawaaiige long-tail boats en tientallen houten pontjes van de sterrenhotels.

 

Daarna naar Mandarin

Shoppen till you drop met keuze uit alle internationale modemerken kost geen moeite in Icon Siam dat erg veel lijkt op het beroemde Siam Paragon in hartje Bangkok, maar het toeristisch bekeken wint vanwege de ligging aan de rivier. Gaan klanten er in de middag naartoe, adviseer dan ter afronding een kopje thee in het lobby-café van het Mandarin Oriental om zich te vergapen aan de bloemensculpturen en te genieten van het stijlvolle strijk orkestje.

 

Reageren op chg-fee KLM loont

Nog een tip. Van Jacqueline Kramer van FlyBiz Travel in een reactie op mijn blog over de hoge wijzigingskosten van mijn KLM-ticket naar Bangkok omdat ik in de computer opeens van (prijs)klasse veranderde. Als volgt de reactie van Jacquline:

KLM website boekt regelmatig (bij een change) de vlucht om naar de Y klasse, zelfs als de boekingsklasse die in het ticket staat nog beschikbaar is. Als je belt en zegt dat het niet klopt boeken ze hem alsnog in de juiste klasse om en betaal je alleen de chg fee maar als leek weet je dit dus niet en betaal je gewoon de volle mep en dat kan aardig veel zijn als er opgehoogd wordt naar een Y klasse. Bug in het systeem zegt KLM. “We zullen het doorgeven aan onze IT-afdeling”. Tja……

Author

Write A Comment