Ticket trucs en vloggertje gezocht

Ticket trucs en vloggertje gezocht

TUI zoekt kleine vakantievloggers, mijdt Schiphol en bewijs ticketprijstrucs

13 april 2018 Jan Lokhoff

Als je ‘meivakanties’ googlet verdringen touroperators en vakantieparken elkaar op het eerste scherm met last-minute aanbiedingen. In Nederland kennen we voor de voorjaarsvakantie één vaste periode van een week, voor alle regio’s, maar zowel in het basis- als voortgezet onderwijs mogen scholen een extra week voorafgaand of na die vaste data er nog een week aan vastplakken. Daarvoor moet men te rade gaan op de website van de school.

 

Schiphol mijden

Hoewel Schiphol veruit het grootste vertrekaanbod kent, is het toch wel verstandig om te kijken of klanten een regionale of net-over-de-grens luchthaven kunnen kiezen. Er wordt namelijk weer chaotische drukte op de nationale luchthaven voorspeld, al zegt Schiphol geleerd te hebben en er alles aan te doen om een herhaling van 2017 te voorkomen. Een of meer dagen later dan de vakantiestart en niet het weekend vertrekken, helpt natuurlijk ook.

 

Kluivertjes gezocht

TUI heeft iets heel leuks bedacht: de marktleider is op zoek naar zijn eerste junior vakantievlogger en gaat die belonen. Ouders worden opgeroepen om een (vakantie)vlog van hun kids in te sturen en maken daarna kans op een gratis meivakantie voor het hele gezin naar Rhodos, waar het vlogwinnaartje met de camera of iPhone aan de slag moet. Hoewel, ‘winnaartje’, er is een leeftijdsgrens van 14 jaar en vergeet niet, voetbaltelg Shane Kluivert is pas 10… Meer info op de site. En wil je even genieten van schattige minivloggers dan is dit een leuk filmpje, inclusief Shane.

 

Bewijs van prijsopdrijving

Ik kom nog even terug op mijn blog over de ticketmaffia en noem graag een drietal handige tips uit de vele reacties, waarvoor dank. Jacco suggereert via de anonieme functie van bijvoorbeeld Chrome te boeken. Pascall adviseert alle cookies te verwijderen en Marian houdt het simpel: keer of vier opnieuw beginnen en dan heb je opeens de oorspronkelijke prijs weer te pakken. Nu maar hopen dat de maffia niet meeleest… Daarnaast leverde Ingrid mij het bewijs dat de KLM inderdaad de prijs na pauzes opdrijft, in haar geval verdubbelde zich het tarief van een ticket naar Zuid-Amerika.