Te veel handbagage ergert

Te veel handbagage ergert

Transavia laat te veel handbagage passeren. Ergernis dus.

30 maart 2018 Jan Lokhoff

Hou je jezelf aan de regels, hoe lastig ook, zie je bijna iedereen ongehinderd in de fout gaan. Ze boarden met 3, 4 stuks handbagage, vaak ook nog oversized en niemand doet er wat aan. De ergernis loopt op naar het kookpunt als ze dan ook nog hun tassen en rolkoffertjes meteen asociaal in de voorste bagagelockers van het toestel van Transavia dumpen, waarna ze naar hun stoelen achterin doorlopen. Carina Breitenstein ondervond het aan den lijve en spuide haar irritatie op Facebook.

 

Bloedirritant

Uit de vele reacties blijkt wel dat ze niet de enige is die zich stoort aan de manier waarop de vakantievlieger omgaat met de bagageregels. In de commentaren valt het woord ‘bloedirritant’ meermaals. En dat is het ook.

 

Webcare

Transavia reageert ook onder de FB-post van de eigenaar van Travel Club Carina in ’t Gooi, maar doet dat met een standaardantwoord, zoals gebruikelijk bij webcare afdelingen van grote bedrijven. Ook dat wordt niet echt gewaardeerd door de reisprofessionals.

 

Schiphol?

Misschien zou Schiphol zelfs iets aan dergelijke wantoestanden moeten doen. Door al die extra handbagage heeft de securitycontrole het namelijk ook een stuk drukker. Vooral omdat passagiers al hun spullen in hun handbagage bij zich dragen en daar dan vaak iets in zit dat niet in de cabine mag of er op het scherm verdacht uitziet. Resultaat langere wachttijden. Dubbele ergernis dus.

 

AI

Woensdag schreef ik over het Travel Tomorrow programma van de ANVR. Op 13 september is er weer een Meetup met als onderwerp AI, Artificial Intelligence. De brancheorganisatie bereidt zoals gebruikelijk het event voor met discussies in een (grote) werkgroep. ANVR-voorzitter Frank Oostdam roept branchegenoten op zich te melden om daaraan deel te nemen. Het mogen van hem ook niet-ANVR leden zijn.

 

Vrolijk Pasen

Tot slot een waarschuwing. Trap er niet in. Zondag is het Pasen en is het 1 april. Ik zag al heel wat grappen voorbijkomen, de leukste tot nu toe van TUI – zelfs een vakblad stonk erin – en Oad. Ik wens iedereen fijne Paasdagen.

 • Carina Breitenstein

  Zou er nu wel een antwoord van Transavia komen Jan?

  • Mariette van Genugten

   Ik ben het zo vreselijk met je eens. Ik moest pasgeleden mijn boardkoffer op het laatste moment inleveren en ging aan boord met een laptop,Ipad, enz. onder mijn armen! Andere mensen zie je later lopen met meerdere tassen en koffers. Aanpakken die handel!!

  • Jan Lokhoff

   Afdelingen webcare vinden hierop in hun draaiboeken niet het juiste antwoord, vrees ik…