RSD mikt nu op golfers

RSD mikt nu op golfers

Zelfde trucje. Dit keer 1.000 euro korting voor zeurende golfers.

26 maart 2018 Jan Lokhoff

Golfspelers zijn opeens het doelwit van prijsbreker RSD Reise Service uit München. Mij wordt maar liefst duizend euro korting geboden op een 8-daagse combinatievakantie naar Abu Dhabi en Dubai. Eerder werd geprobeerd mij als Telegraaflezer een reisje naar Marokko aan te smeren, nu ben ik als lezer van het magazine Golf.nl de gelukkige die een voordeel bon van duizend euro in zijn blad vindt. Het prijsvoordeel is onder meer mogelijk – zo schrijft Reise Service – omdat ik direct boek bij de reisorganisator ‘en daardoor dure bemiddelingsprovisie via het reisbureau bespaar’. Even het rekenmachientje gepakt. Op de oorspronkelijke reissom van € 1.399 zou de korting van € 1.000 een commissiehoogte bereiken van bijna 75%. Lijkt me geen gangbaar percentage in Nederland, misschien wel in Utopia?

 

Golf pas bij verlenging

Het ANVR-lid doet hetzelfde trucje. Het volhardt in het noemen van een ongelooflijk lage vanaf prijs, maar rekent forse toeslagen op alle vertrekdata in de komende 12 maanden, op eentje na om de vanaf prijs te valideren. Golfers zoeken in het reisprogramma tevergeefs naar een speelmoment, behalve dan als je de trip met een week verlengt in het Al Hamra Village Golf & Beach Resort in Ras Al Khaimah. Kost je 549 euro, 150 meer dan de basisreis. De greenfee voor 18 holes kost er rond de 160 euro. Nog een paar cijfers. Het golfmagazine telt een oplage van 235.000 en een advertentie van een hele pagina komt op ongeveer 15.000 euro, meestal ook het bedrag dat je voor een bijsluiter als de brief van Reise Service betaalt.

 

Zeurders

Mij is altijd verteld dat golfspelers geen big spenders zijn als ze op reis willen, zeurders zelf. Van die types die het allemaal beter weten en het zelf willen doen. Maar het golfmagazine blijkt toch populair bij Pin High, die er een brochure mee verstuurt met veel golftrips, maar ook boordevol kortingen die – ha ha – ‘al in de prijs verwerkt’ zijn en het regent gratis ballen, upgrades, flesjes bubbelwijn, lunches en excursies. Pin High kent de doelgroep…

 

Wil wil mijn cheque?

Ook Bookin.com ziet brood in golfspelers en sluit een cheque van 100 euro bij met een kortingslink die voor 22 april verzilverd moet worden. Wie de mijne wil gebruiken: www.booking.com/s/un33hha. De minimale besteding moet 300 euro bedragen.